A Gyokuro Karigane minõségi árnyékolt teák (esetünkben a Gyokuro Tana Premium) leveleibõl, levélvégekbõl, levélerezetbõl és a zsenge szárakból álló édes, világos, opálos zöld teát adó, igazi zöld ízû tea. Évente csak kis mennyiségben elõállított különlegesség, így Japánban is nagyon keresett és minden évben várt fajta. A Karigane egyben minõségjelzõ fogalom is, mely megkülönbözteti az egyszerûbb szárteáktól, hiszen hiába csak feldíszített mellékterméke a legjobb gyokuróknak, származása tagadhatatlan.
A három hetes sátras árnyékolás után a legjobb leveleket leszárazzák, a nagyobb levélereket eltávolítják, s ezekbõl a lehulló levéldarabokból, illetve a hozzáadott kb. 20%-nyi gyokuro levélbõl épül fel a Gyokuro Karigane. Neve a vízen lebegõ vadludakra, azaz száracskákra utal (gan=vadlúd). A Gyokuro Karigane levélszárai rendkívül sok teanint tartalmaznak, mely vegyület egyéb jó tulajdonságai mellett a természetes édes ízért és a testet-lelket nyugtató és frissítõ hatásért is felel. Üde zöld, rendkívül édes teát ad, aránylag kevés koffeinnel. Ízében ott van a gyokuro teljes ízpalettája, kiegészítve az édes zöldség karakterrel.
Elkészítésénél nyugodtan alkalmazhatjuk a hagyományos gyokuroknál rendszeresített technikát, azaz, ha ott 40-50 (vagy 60-70) fokos vízzel kezdjük a 2-3 perces, vagy akár egészen rövid, félperces felöntéseket, itt is így tehetünk, az eredmény pedig önmagáért beszél. Bár nem az olcsó kategória teája, kiváló kiindulópont a japán teákkal ismerkedõknek.